Undervisning i stresshåndtering for virksomhedens medarbejdere


Forestil dig din virksomhed hvor

 • Medarbejderne er travle og effektive
 • Sygefraværet er i bund og der ingen stress-sygemeldinger er
 • Samarbejde og arbejdsdeling fungerer optimalt
 • Arbejdsglæde, trivsel og loyalitet er høj
 • Virksomheden tiltrækker de bedste kandidater
 • Kundekontakten har de bedste vilkår

Medarbejderne kan lære at blive modstandsdygtige overfor stress.

Forebyggelse og håndtering af stress med ReSTEAM

ReSTEAM tilbyder

30 minutters gratis foredrag
– principper for modstandsdygtighed for medarbejdere

Lær grundprincipperne ved modstandsdygtighed overfor stress. I lærer at skelne stress, stressorer og stress-reaktion, så I ved, hvad det er og nemmere kan gribe ind i tide. I om “afspændings-responsen” som kroppens naturlige måde at nedregulere stress på.

1-2 timers foredrag og undervisning
– udvalgte metoder til stressreduktion, modstandsdygtighed og forebyggelse

Udvidet foredrag om hvordan man bliver modstandsdygtig overfor stress. Foredraget er praktisk funderet. Fokus er på at lære deltagerne flere effektive øvelser til at reducere stress i kroppen. Øvelserne kan anvendes øjeblikkeligt og fremadrettet. Deltagerne får en indføring i, hvad biologisk og psykologisk stress er. Hvornår er stress positivt og hvornår er det negativ, skadelig stress?

16 timers kursusforløb for medarbejdere
– medarbejderne lærer at anvende metoderne til stressreduktion og opbygger modstandsdygtighed mod stress

Vi kommer ud til jeres virksomhed 4 x 4 timer over 6-8 uger. Kurset er praktisk orienteret. Alle deltagere får en bred vifte af redskaber og øvelser til at reducere, regulere og forebygge stress. Sigtet er at gøre alle medarbejdere i stand til at tage vare på deres stress-reaktion. Det lærer de både gennem de praktiske øvelser og gennem viden om biologisk og psykologisk stress. Alle går fra kurset med indsigt og kompetencer i, hvordan stress håndteres bedst muligt. Alle kursister får metoderne prøvet af og oplever, hvordan værktøjerne virker direkte på egen krop fra dag et. Alle kursister får online-adgang til øvelser, lydfiler og undervisningsmaterialer på bsafe.resteam.dk. På den måde kan de fortsat læringen og øve videre hjemme via deres telefon, tablet eller computer.

Pilotforsøg med online-kursus

Kontakt os, hvis I er interesseret i pilotforsøg med online-kursus. Kurset afholdes over zoom eller en lignende videoplatform.

Kontakt os

Kontakt os og hør nærmere om foredrag, undervisning og kursus

Høj trivsel og engagement uden stress

Stresshåndtering og modstandsdygtighed mod stress

Stresshåndtering hedder på engelsk coping og er kompetencen til at håndtere belastning og udfordring i både arbejdsliv og privaliv. Den rigtige håndtering giver modstandsdygtighed overfor stress. Dette gælder både før, under og efter en periode med øget belastning. Hele virksomheden styrkes, når medarbejderne har en høj grad af modstandsdygtighed over stress.

Lær at bruge den positive stress til at yde mere

Stress er ikke kun negativt. Stress er den indre reaktion på en ydre belastning. Stress giver i første omgang drive, og gør at man yder mere. Den positive stress er forbundet med konkurrencementalitet, begejstring og meget mere. Med den korrekte håndtering får man det maksimale ud af den positive stress.

Men det er essentielt at få reguleret stress-reaktionen ned igen. Mange mennesker opdager for sent, at den positive virkning af stress er forsvundet. For at kompensere ignorerer de faresignalerne og forsøger at få suset tilbage. Det kan være svært at indse i tide for både personen selv, kollegerne og chefen. Den langvarige stress er negativ, den giver dårligere præstation og på sigt en lang række sygdomme.

Stress som et budget der skal reguleres

Stress håndteres bedst som et budget med plus og minus. Når man har været stresset i en kort periode, skal der stresses af igen. Så simpelt er det.
Naturen har givet os afspændingsresponsen, som gør at kroppen stresser af, når man giver den lov.

Modstandsdygtighed mod stress opnås derfor, når man er opmærksom på sit stress-niveau og kan regulere stressen ned, før den hober sig op. Det handler om at holde plus og minus i balance hele tiden. Hjernen og kroppen påvirker hinanden i ét system, derfor skal der både reguleres med kropslige metoder og med mentale.

Med et forløb hos ReSTEAM lærer I, hvordan I får det maksimale ud af den positive stress, og hvordan I kommer jer hurtigt ved negativ stress. Det handler både om at forebygge stress og at håndtere den langvarige stress, der måske allerede har hobet sig op, men som endnu ikke har resulteret i sygemelding.

ReSTEAM systemet gør det nemt at navigere i de mange forskellige tiltag, der kan gøres mod stress.


Hvad er ReSTEAM?

ReSTEAM står for: Regulering af Sanser, Tanker, Emotioner og Adfærd – Mindfuldt 

ReSTEAMS tre principper for stresshåndtering:

 1. Lær at mærke dit eget stressniveau.
 2. Reguler både den fysiske stressreaktion i kroppen og den mentale stressreaktion her og nu.
 3. Anvend fysiske og mentale metoder til at undgå at yderligere stress ophobes

ReSTEAMs metoder

 • En systematisk metode til at nedbryde det, der stresser, i mindre, mere håndgribelige størrelser.
 • Medarbejderne får værktøjer til at regulere deres fysiske og mentale tilstand, så de kan styre den, og tilstanden ikke styrer dem.
 • Medarbejderne får strategier til fremadrettet at undgå negative tanker, følelser og adfærd – også under pres.
 • Medarbejderne lærer mentaltræning og selvhypnose til at ændre hjernens automatiske reaktioner og at lave adfærdsændringer.
 • Medarbejerne lærer opmærksomhedstræning gennem forenklet mindfulness og bliver i stand til at observere deres egen tilstand neutralt

ReSTEAM tilbyder også

Udover gratis foredrag, undervisning og kursus tilbyder vi også følgende

Rådgivning af ledelsen

ReSTEAM’s hovedkompetence er forebyggelse af stress og hjælp til bedre stresshåndtering. Vi rådgiver ledelser i, hvordan I sikrer medarbejdere de bedste vilkår for god stresshåndtering. Det gode arbejdsmiljø er en cirkulær proces. Medarbejdere med overskud og høj trivsel giver en effektiv arbejdsplads. Arbejdsmiljøet og muligheden for at medarbejdere kan styrke deres stresshåndteringskompetencer, giver gladere medarbejdere med overskud. Rådgivning af ledelsen indgår i “Kursusforløb for medarbejdere”.

Kontakt os, hvis I er interesseret i rådgivning.

Individuelle forløb

Det er muligt som medarbejder at få et individuelt stresshåndterings-forløb med sessioner hos en af terapeuterne bag ReSTEAM. Indholdet er baseret på samme model, men tager udgangspunkt i medarbejderens personlige behov. Forløbet bliver skrædderesyet så det passer perfekt ind i medarbejderens liv og vilkår.

Læs mere om de individuelle forløb her

Arranger møde

Kontakt os, hvis I er nysgerrige efter at høre mere om hvordan ReSTEAM.dk kan hjælpe virksomheden og medarbejderne. Vi stiller vi gerne op til et uforpligtende møde, enten hos jer eller online videomøde.

Michael Beligiannis og Kim Oechsle Stifterne af ReSTEAM stresbehandling

Michael Beligiannis, København. Kim Oechsle, Aarhus

Kontakt os

Stil spørgsmål eller arrangér et møde på telefon, online eller fysisk.

Send mig mere information

Skriv dig op til vores nyhedsbrev og få tilsendt uddybende materiale.

Subscribe

* indicates required
Tilmeld til nyhedsbrev

Bare rolig! Hver mail du modtager vil indeholde et link hvor du kan afmelde igen.

For mere information se vores side om privatlivspolitik

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
LinkedIn
LinkedIn
Share