Stress som begreb blev populariseret helt tilbage til 60’erne og er så aktuelt som nogensinde. Stress kan ramme alle, uanset job, uddannelse, etnicitet, køn, status, økonomi, religion, hårfarve eller livret. Vi er i samme båd.
Her er nogle helt aktuelle overskrifter fra den sidste uge.

Photo by brotiN biswaS from Pexels

Politiken skriver om hvordan stress hos studerende er et almindeligt fænomen: Studerende: Lider du af angst, stress eller depression? Så kan du trække et nummer og stille dig bag i køen

Ekstrabladet skriver om Go’morgen Danmark-kokken Gorm Wisweh har været nødt til at drosle ned efter i længere tid at have kæmpet med stress-symptomer.

Stress-ekspert Thomas Milsted pointerer taler specifikt om stress-håndtering på arbejdspladser. At det er et samspil mellem forholdene på arbejdspladsen og arbejdstageren. Begge parter har et ansvar og en mulighed for at påvirke stress.

Selv overlæger rammes af stress og det regionale overlægeråd mener at it-systemet Sundhedsplatformen bidrager stærkt til forøget stress.

Erhverv+ skriver om en af de benhårde erhvervsprofiler fra iværksætternes X-factor, tv-programmet Løvens hule, Mia Wagner, der er kommet ovenpå igen efter stress.

Kigger man nøjere på det, er der nogle fællestræk. Mia Wagner kommer ind på, hvordan hun har ignoreret stress-symptomer som gennem længere tid, indtil de altså til sidst blev for meget:

– Jeg havde presset mig selv for langt til en grad, at jeg først lyttede til mine egne grænser, da jeg var så syg, at jeg ikke kunne bevæge mig og ikke var i stand til at læse. Jeg havde længe haft koncentrationsbesvær, synsindsnævringer og hyletoner, men det ignorerede jeg, fortæller hun.

Mia Wagner

Hos ReSTEAM er det velkendt stof. Vi mennesker har en fantastisk evne til udholdenhed som gør, at vi kan opnå utrolige resultater. En af midlerne er at ignorere vores egen krops signaler. Vi har lært metoden i skolen, derhjemme, til sport, i uddannelsessystemet og på jobbet. Bid tænderne sammen. Tag kontrol.
Hvis man ser på stress ud fra det perspektiv, kan det godt se ud som dem, der bukker under for stress mangler styrke. Men når man læser historierne om de kendte profiler, der knokler og knokler igennem indtil de rammer muren – ja så ved vi alle sammen godt, at det ikke er styrke eller svaghed det handler om.
Hvad er så løsningen? Der er ikke én løsning, men mange. Heldigvis er de alle simple. Overordnet kan man sige at det handler om strategier istedet for styrke. ReSTEAM-konceptet tager udgangspunkt i de individuelle udfordringer men bygger på enkle teknikker og metoder samt viden om den biologiske stress-reaktion og dens modsvar afslapnings-reaktionen.
Navnet på ReSTEAM fortæller en del om hvad konceptet bygger på: Regulér Sanser, Tanker, Emotioner, Adfærd – Mindfuldt.

Læs mere om ReSTEAM her på siden eller få tilsendt mere information.

Tilmeld

* indicates required

Bare rolig! Hver mail du modtager vil indeholde et link hvor du kan afmelde igen.

For mere information se vores side om privatlivspolitik

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Stress i medierne
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Hvis du kunne li' denne post, sætter vi kæmpe pris på, at du deler.

LinkedIn
LinkedIn
Share